The experiential focal point of the central gathering space is a wine bar and its glass vault, safe-keeping bottles in repose. Defined but not confined, the kitchen, dining, and living areas revolve in a social semicircle around it.

“The relationship of the living spaces creates privacy where you want it,” Hayer says. Clustering the areas while keeping them open “is all about family; it just flows. The floor plan is just as comfortable for a family of four as it is for a party of 40, and that’s always a challenge.”

In the kitchen, a popped-up ceiling and a bank of clerestory windows emphasize the drop of the pendant lamps above the island. A solid walnut slab over its honed marble mass warms elbows and ambiance for those who pull up a tawny leather stool. Upper cabinets in rift white oak hopscotch over two windows and the marble-slab backsplash.

Tucked behind the great room, a theater room off the main entry is scaled down to cozy proportions and an office faces the pool and the mountains as part of the main bedroom wing.

“We wanted to create an inviting home that feels like a really comfortable place to relax and recharge,” David notes. “It was a requirement that it feel high-quality without feeling pretentious. A true luxury experience doesn’t need to hit you over the head.”





Source link

Facebook
Twitter
LinkedIn

Cities We Serve

Categories

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.